Het schrijven van gebruikersscripts vereist kennis van JavaScript. De handleidingen op de GreaseSpot-wiki kunnen u op weg helpen met JavaScript, zowel in het algemeen als voor het schrijven van gebruikersscripts. Het kan ook helpen om scripts van anderen in te kijken. Wellicht bent u geïnteresseerd in Greasy Fork's regels voor gepubliceerde scripts en Metatoetsen van scripts gelezen door Greasy Fork. Als u hulp wilt bij het schrijven van uw script, vraag dan gerust om hulp: vraag het op het forum.

Om uw script te publiceren op Greasy Fork moet u een account creëren. Vanuit %uw {user_page_link}, kunt u de link volgen naar publiceer een nieuw script.