Dit is een lijst met metatoetsen van gebruikersscripts die Greasy Fork zal lezen. Toetsen die niet op deze lijst staan kunnen in scripts staan en zullen worden gepresenteerd in het geïnstalleerde script maar zullen geen effect hebben binnen Greasy Fork zelf.

§@name
De naam van het script die zal worden gebruikt in de banier en in links. Vereist.
§@name:XX-YY
De naam van het script in een specifieke taal waar XX een ISO 639-1 2-opmaakcode is en YY een optioneel ISO 3166-landnummer. @name wordt overschreven zodra de gebruiker surft in een overeenkomende taal.
§@description
Een beschrijving van wat het script doet. Dit wordt weergegeven als tekst onder de scriptnaam. Vereist.
§@description:XX-YY
De beschrijving van het script in een specifieke taal waar XX een ISO 639-1 2-opmaakcode is en YY een optioneel ISO 3166-landnummer. @description wordt overschreven zodra de gebruiker surft in een overeenkomende taal.
§@namespace
Een combinatie van @namespace en @name wordt gebruikt door gebruikersscriptsbeheerders om vast te stellen of een script reeds geïnstalleerd is. Greasy Fork stelt dit veld als vereiste en zal een waarschuwing geven wanneer het wordt gewijzigd bij een bijwerking.
§@version
Identificatie van een specifieke versie van een script in de {version_format_link:Mozilla-versie-opmaak}. Deze versie wordt getoond op de informatiepagina van een script. Greasy Fork stelt dit veld als vereiste en zal waarschuwen als het gedevalueerd of niet gevalueerd wordt als de code van het script wijzigt.
§@include, @exclude, @match
Beschrijf op welke pagina's het script actief is. Deze lijst wordt verwerkt, getoond op de scriptinformatiepagina en gebruikt om scripts te categoriseren. Ieder script dient voorzien te zijn van minimaal één @match of @include. Lees meer over de opmaak.
§@require
Voeg externe JavaScript toe aan een script. Lees voor meer informatie de regels omtrent code in externe scripts. Als je subbronnen met integriteitscontrolesommen gebruikt (meer informatie en nog meer informatie), Greasy Fork dan wordt er een waarschuwing getoond als de controlesommen niet overeenkomen met de gebruikte url.
§@resource
Voeg externe bronnen (JavaScript, CSS, afbeeldingen, etc.) toe aan een script. Lees voor meer informatie de regels omtrent code in externe scripts. Als je subbronnen met integriteitscontrolesommen gebruikt (meer informatie en nog meer informatie), Greasy Fork dan wordt er een waarschuwing getoond als de controlesommen niet overeenkomen met de gebruikte url.
§@updateURL, @installURL, @downloadURL
Beschrijf hoe gebruikersscriptbeheerders bijwerkingen moeten verkrijgen. Greasy Fork zal deze sleutels schrappen zodat elk met Greasy Fork geïnstalleerd script alleen kan worden bijgewerkt vanuit Greasy Fork.
§@license
Door een script op Greasy Fork te publiceren, geef je anderen het recht om het te installeren en te gebruiken. De licentie geeft aan of en hoe men het script mag bewerken en opnieuw uitgeven. De licentie wordt getoond op de scriptinformatiepagina. @license kan zijn:
  • De naam van een licentie (bijvoorbeeld @licence GPL3). Een ‘volledige naam’ of ‘Identificatie’ van de SPDX-licenselijst wordt aanbevolen.
  • De gebruiksvoorwaarden (bijvoorbeeld @license Je mag het script aanpassen onder vermelding van mijn naam), maar een reeds bestaande licentie wordt aanbevolen.
  • Een auteursrechtvermelding (bijvoorbeeld @license Auteursrecht MijnNaam) als je het script niet wilt vrijgeven met een licentie.
  • Geen enkele licentie-indicatie, vergelijkbaar met een auteursrechtvermelding, maar dit is minder duidelijk naar gebruikers toe.
Let op: als je script gebaseerd is op code die iemand anders geschreven heeft, dan kan het zijn dat je weinig keus in licenties hebt.
§@supportURL
De url van de pagina waar gebruikers ondersteuning kunnen krijgen op een script (bijv. een bugtracker, forum of e-mailadres). De ondersteunings-url zal worden getoond op de feedbackpagina van een script.
§@contributionURL
De url van de pagina waarop gebruikers kunnen doneren aan de maker van een script. De donatie-url zal worden getoond op de feedbackpagina van een script. Url's kunnen beginnen met http, https of Bitcoin. Als je een PayPal-donatiepagina wilt plaatsen, dan dien je de opmaak https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=mijn.emailadres@voorbeeld.nl&item_name=Greasy+Fork+donatie te gebruiken, waarbij je het voorbeelde-mailadres vervangt door je eigen.
§@contributionAmount
Het aanbevolen donatiebedrag. Dit bedrag wordt gebruikt in combinatie met @contributionURL.
§@compatible
Dit markeert het script als compatibel met een bepaalde browser. De comptabiliteitsinformatie zal worden getoond op de pagina van een script. Opmerkingen aangaande de comptabiliteit kunnen worden ingevoegd met de opmaak @compatible firefox Schakel pop-upblokkering uit. Erkende browsers zijn: firefox, chrome, opera, safari, edge
§@incompatible
Dit markeert het script als compatibel met een bepaalde browser. De comptabiliteitsinformatie zal worden getoond op de pagina van een script. Opmerkingen aangaande de comptabiliteit kunnen worden ingevoegd met de opmaak @compatible firefox Werkt niet meer sinds Firefox 90. Erkende browsers zijn: firefox, chrome, opera, safari, edge
§@antifeature
Toont functies in scripts die alleen voordelen voor de maker en niet voor de gebruiker bieden. De opmaak van deze sleutel is @antifeature type description. type is vereist;, description is optioneel. Lees dit voor meer informatie omtrent types die herkend worden door Greasy Fork.
§@antifeature:XX-YY
De @antifeature van het script in een specifieke taal, waar XX een ISO 639-1 2-opmaakcode is en YY een optioneel ISO 3166-landnummer. @antifeature van hetzelfde type wordt overschreven zodra de gebruiker surft in een overeenkomende taal.