Greasy Fork

Greasy Fork is available in English.

Welkom op Greasy Fork, een website voor gebruikersscripts.

Wat zijn gebruikersscripts?

Gebruikersscripts stellen je in staat om websites naar eigen hand te zetten. Na het installeren verrijken ze websites met aanvullende mogelijkheden, maken ze ze eenvoudiger in het gebruik of verwijderen ze vervelende eigenschappen. De gebruikersscripts op Greasy Fork zijn geschreven en geplaatst door gebruikers. Ze kunnen gratis worden geïnstalleerd en zijn eenvoudig in het gebruik.

Stap 1: installeer een gebruikersscriptbeheerder

Tampermonkey voor Chrome

Om gebruikersscripts te kunnen gebruiken heb je een gebruikersscriptbeheerder nodig. Welke je precies nodig hebt is afhankelijk van de webbrowser die je gebruikt.

Computer Smartphone/Tablet (Android) Smartphone/Tablet (iOS/iPadOS)

Stap 2: installeer een gebruikersscript

De installatieknop bij een gebruikersscript

Kijk rond op deze site tot je een script hebt gevonden dat je wilt uitproberen. Hieronder vind je een lijst met de vijf populairste scripts:

  • 护眼模式 - 简单有效的全网通用护眼模式(夜间模式、暗黑模式、深色模式)
  • 链接管理 - 绕过搜索引擎(百度、搜狗、360、必应、谷歌)搜索结果中的重定向链接,直链访问原始网站,删除网站重定向到安全页面,自动跳转中文文档,减少操作步骤和响应时间;长期维护、PC+手机全平台支持:CSDN+掘金+简书+知乎+知乎专栏+百度贴吧+开源中国+码云gitee+扣丁leetcode+51CTO+百度搜索+360搜索+搜狗搜索+必应搜索+423down+酷安+eslint+微软文档+火狐MDN+tampermonkey文档;
  • New Steam Workshop Downloader - Downloads Steam Workshop items using steam-workshop-downloader.com
  • pikpak助手 - pikpak网盘助手,绕过ip限制,支持aria2下载!
  • 🏆 [#1 Chess Cheat] A.C.A.S (Geavanceerd Schaakondersteuningssysteem) - Verbeter je schaakprestaties met een geavanceerd systeem voor realtime zetanalyse en strategische ondersteuning

Als je een script hebt gevonden, klik je op de groene installatieknop op de gebruikersscriptpagina. Vervolgens zal de gebruikersscriptbeheerder je vragen om de installatie te bevestigen.

Stap 3: gebruik het script

Ga naar de site waarop het script actief zou moeten zijn - alles zou nu moeten werken. Na het uitproberen van het script kun je teruggaan naar de scriptpagina en feedback geven aan de maker.