Greasy Fork

Greasy Fork is available in English.

Welkom op Greasy Fork, een website voor gebruikersscripts.

Wat zijn gebruikersscripts?

Gebruikersscripts stellen je in staat je browser naar je eigen wensen aan te passen. Wanneer je ze hebt geïnstalleerd, maken ze sites die je bezoekt automatisch beter, door aanvullende mogelijkheden, makkelijker gebruik of vervelende eigenschappen kunnen worden verwijderd. De gebruikersscripts op Greasy Fork zijn geschreven door andere gebruikers, en geplaatst om te delen met de rest van de wereld. Ze zijn gratis om te installeren, en makkelijk in gebruik.

Stap 1: installeer een gebruikersscriptbeheerder

Tampermonkey voor Chrome

Om gebruikersscripts te kunnen gebruiken heb je een gebruikersscriptbeheerder nodig. Welke je precies nodig hebt is afhankelijk van de webbrowser die je gebruikt.

Computer Smartphone/Tablet (Android) Smartphone/Tablet (iOS/iPadOS)

Stap 2: installeer een gebruikersscript

De installatieknop bij een gebruikersscript

Kijk rond op deze site tot je een script hebt gevonden dat je wilt uitproberen. Hieronder vind je een lijst met de vijf populairste scripts:

Als je een script hebt gevonden, klik je op de groene installatieknop op de gebruikersscriptpagina. Vervolgens zal de gebruikersscriptbeheerder je vragen om de installatie te bevestigen.

Stap 3: gebruik het script

Ga naar de site waarop het script actief zou moeten zijn - alles zou nu moeten werken. Na het uitproberen van het script kun je teruggaan naar de scriptpagina en feedback geven aan de maker.