Gebruikersscripts hebben de technische mogelijkheden om andere scripts te laden en uit te voeren. De @require metadata sleutel is de meest gangbare manier om dit te bereiken, maar scripts kunnen ook bijvoorbeeld een XmlHttpRequest gebruiken om een script te downloaden en die dan direct te implementeren in de DOM.

Hoewel dit een handige functie is en de meeste scriptauteurs dit gebruiken voor legitieme doeleinden, kan het ook gebruikt worden voor kwaadwillige doeleinden. Een van de basisprincipes van Greasy Fork is dat de gebruiker de code van een script moet kunnen inspecteren. Externe scripts kunnen dit principe omzeilen op de volgende manieren: ze kunnen zonder waarschuwing of geschiedenis veranderen, ze kunnen verschillende code serveren aan verschillende mensen en ze kunnen gebruikt worden om kwaadwillende code te verbergen in het midden van bekende bibliotheken. Zelfs wanneer iemand aangeeft een extern script gecontroleerd te hebben is dat geen garantie dat dat script altijd legitiem is geweest en zal zijn.

Om scriptauteurs de mogelijkheid te geven om door te gaan met het gebruik van externe scripts heeft Greasy Fork een whitelist geïmplementeerd van URL-patronen die kunnen worden gebruikt in een script. Deze whitelist bestaat uit scriptlocaties die:

De huidige lijst is:

Wanneer je probeert een script te plaatsen dat een @require buiten deze locaties heeft zul je niet in staat zijn je script op te slaan.

Als het script dat je wenst te gebruiken een JavaScript bibliotheek is (bijv. jQuery of YUI) probeer die dan te vinden op één van bovengenoemde websites. cdnjs en jsDelivr in het bijzonder hebben een breed scala aan bibliotheken beschikbaar.

Als het script dat je wenst te gebruiken niet beschikbaar is op één van deze bovengenoemde sites, laat het ons dan weten en we kunnen het vinden waar het is (of het zelf hosten!).

Als het script dat je wenst te gebruiken door jou geschreven is, dan kun je het indienen als een afzonderlijke inschrijving op Greasy Fork door te kiezen voor het "Bibliotheek" script type. Dan zul je in staat zijn het geplaatste script te gebruiken in je script.